مهندسی برق قدرت

آموزش و کاربردی در مهندسی برق و اتوماسیون صنعتی

مهندسی برق قدرت

آموزش و کاربردی در مهندسی برق و اتوماسیون صنعتی

هر کس به اندازه افق نگاهش ارزش دارد. امام علی (ع)

انجام پروژهای برق صنعتی و اتوماسیون در خوزستان

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات
نویسندگان

۷ مطلب در آذر ۱۳۹۵ ثبت شده است

۲۹آذر

فلیپ فلاپ

فلیپ فلاپ چیست ؟ ( Flip Flop )

در مدارات الکترونیک و کامپیوتر، فلیپ فلاپ ( Flip Flop ) یک نوع آی سی یا تراشه ( IC ) یا مدار مجتمع دیجیتال است که می تواند به عنوان یک بیت حافظه عمل کند. یک فلیپ فلاپ می تواند شامل دو سیگنال ورودی، صفر یا یک در پایه یا پایه های ورودی باشد.

ضمنا یک فلیپ فلاپ دارای یک پایه زمانی ( clock ) و یک خروجی ( out put ) و دو پایه set و reset می باشد. فلیپ فلاپ ها معمولا دارای یک خروجی معکوس خروجی اصلی هم هستند. یعنی از نظر منطقی خروجی معکوس یا متمم ، برعکس خروجی اصلی است و اگر خروجی اصلی مثلا دارای سطح منطقی یک ( مثلا ۵ ولت ) باشد خروجی متمم ( مکمل هم می گویند ) به صورت معکوس خروجی اصلی (در این مثال صفر منطقی ) خواهد بود. آن را آلاکلنگ نامیده اند چون خروجی آن بین صفر و یک تغییر می کند.
بعضی از فلیپ فلاپ ها شامل یک پایه clear می باشند که خروجی را دوباره راه اندازی (reset ) می کنند. در واقع فیلیپ فلاپ ها یکی از انواع مدارات مجتمع ( IC ) هستند که برای کار به اتصالات تغذیه ( VCC یا VDD ) و زمین ( GND ) نیاز دارند.
تغییرات پالسهای ورودی که منظور همان صفر و یک دیجیتال می باشند، بهمراه پایه clock سبب تغییرات در خروجی می شوند. عملا هر تغییری در وضعیت خروجی، به طور همزمان وابسته به تغییرات پالس در پایه clock است. (پایه کلاک را به صورت CLK یا CP به معنی کلاک پالس CLOCK PULS هم نشان می دهند)



mohammad hossein metanat
۲۹آذر

در این بخش برای شما دانش آموزان و دانشجویان رشته تحصیلی برق قدرت، اقدام به طراحی و انتشار پروژه ای در زمینه برق صنعتی با عنوان، مدار فرمان و مدار قدرت راه اندازی موتور سه فاز با زمان راه اندازی بالا کرده است. در موتورهایی که زمان راه اندازی پائین می باشد می توان به صورت مستقیم راه اندازی نمود. ولی در موتورهایی که زمان راه اندازی بالا است، احتمال عمل نمودن (گرم شدن) بی متال و قطع مدار توسط آن وجود دارد. در این نوع موتورها باید در لحظه راه اندازی به مدت چند ثانیه، بسته به زمان راه اندازی جریان عبوری را از مسیری غیر از مسیر وسیله حفاظتی (بی متال) عبور داده و یا جریان را به دو مسیر تقسیم کرد. در تصویر زیر می توانید مدار قدرت این پروژه را مشاهده نمائید.


mohammad hossein metanat
۲۹آذر

مدار قدرت و مدار فرمان تسمه نقاله

در این بخش برای شما دانش آموزان و دانشجویان رشته تحصیلی برق قدرت، اقدام به طراحی و انتشار پروژه ای در زمینه برق صنعتی با عنوان، مدار قدرت و مدار فرمان تسمه نقاله کرده است. برای حمل آجر در کارخانه های آجرپزی، جابجایی قطعات و وسایل در کارگاه های صنعتی معمولا از تسمه نقاله و یا غلطک ها بصورت متوالی استفاده می گردد.

mohammad hossein metanat
۲۹آذر

در این بخش برای شما دانش آموزان و دانشجویان رشته تحصیلی برق قدرت، اقدام به طراحی و انتشار پروژه ای در زمینه برق صنعتی با عنوان، مدار قدرت و مدار فرمان راه اندازی چپگرد راستگرد ستاره مثلث موتور سه فاز القائی با استفاده از 4 کنتاکتور کرده است. تفاوت این مدار با مدار (راه اندازی چپگرد و راستگرد ستاره مثلث موتور سه فاز با 5 کنتاکتور) یکی از نظر تعداد کنتاکتور و دیگری از نظر مقدار جریان کنتاکتورهای اصلی می باشد که در این مدار باید برای جریان نامی انتخاب شده در حالی که در حالی که در مدار قبلی برای 58% جریان نامی انتخاب می شود.


مدار قدرت راه اندازی الکتروموتور سه فاز بصورت ستاره مثلث چپگرد و راستگرد چهار کنتاکتوری:

مدار قدرت راه اندازی الکتروموتور سه فاز بصورت ستاره مثلث چپگرد و راستگرد چهار کنتاکتوری



مدار فرمان راه اندازی الکتروموتور سه فاز القائی به صورت ستاره مثلث چپگرد و راستگرد:

 

مدار فرمان راه اندازی الکتروموتور سه فاز القائی به صورت ستاره مثلث چپگرد و راستگرد



mohammad hossein metanat
۰۸آذر


بسم الله الرحمن الرحیم


موضوع :

ترمیم ضریب قدرت در شبکه توزیع


مقدمه :
کاهش ضریب توان در یک شبکه توزیع باعث افزایش جریان ودر نتیجه افزایش تلفات می گردد. افزایش جریان نیاز به افزایش ظرفیت خطوط انتقال انرژی خواهد داشت که مشکلاتی را برای شبکه سراسری ایجاد می کند. بنابراین شرکتهای برق منطقه ای مصرف کنندگانی را مصرف توان راکتیو انها بیش از حد مجاز باشد را جریمه،و تشویق به بهبود ضریب توان می کنند.بنابراین لزوم بهبود ضریب توان چه از نظر خود مصرف کنندگان وچه از نظر شبکه سراسری اهمیت دارد.


mohammad hossein metanat
۰۵آذر


توضیحات :

در کتاب طراحی خطوط انتقال مفاهیمی همچون مبانی اولیه ی خطوط انتقال, تعاریف و اصطلاحات, تعیین سطح ولتاژ, پارامترهای موثر در طراحی خطوط انتقال نیرو, جریان های مجاز, تلفات الکتریکی و چندین و چند مبحث مرتبط با طراحی خطوط انتقال انرژی مورد بحث و بررسی قرار گرفته اند که مطالعه ی آن می تواند برای دانشجویان مهندسی برق مثمر ثمر باشد.
 
فهرست مطالب : 

  • مبانی اولیه ی خطوط انتقال
  • تعاریف و اصطلاحات
  • انتخاب سطح ولتاژ انتقال
  • پارامترهای خطوط انتقال نیرو
  • جریان مجاز هادی های خطوط انتقال نیرو
  • تلفات الکتریکی در خطوط انتقال نیرو
  • پدیده ی کرونا در خطوط انتقال نیرو
  • مسیریابی خطوط انتقال نیرو
  • انتخاب سیم محافظ
  • انتخاب برج و محاسبات بارگذاری
  • انتخاب شرایط بارگذاری به کمک آمار هواشناسی منطقه
  • برج های انتقال نیرو
  • زمین کردن برج ها
  • اضافه ولتاژها
  • یراق آلات خط انتقال
  • تعیین فاصله ی فازها از یکدیگر,برج و زمین

مولف : سید محمد رضا نوحی

تعداد صفحات : ۱۵۶ صفحه

فرمت فایل : PDF


mohammad hossein metanat
۰۴آذر

 پدیده کرونا در اطراف خطوط فشار قوی که جریان متناوب دارند باعث مقدرای تلفات الکتریکی و در شدیدترین حالت منجر به قوس الکتریکی و تخلیه کامل می شود. مهمترین علامت آن بوجود آمدن هاله ای نورانی اطراف خطوط فشار قوی است.کرونا در واقع یونیزه شدن نیتروژن هوا است و علت وجود تلفات انرژی ایجاد نور و حرارت در اطراف سطح هادی است. نشانه های کرونا شامل نور که بسته به شدت کرونا طول موج آن از مادون قرمز تا ماورای بنفش تغییر میکند.


mohammad hossein metanat