مهندسی برق قدرت

آموزش و کاربردی در مهندسی برق و اتوماسیون صنعتی

مهندسی برق قدرت

آموزش و کاربردی در مهندسی برق و اتوماسیون صنعتی

هر کس به اندازه افق نگاهش ارزش دارد. امام علی (ع)

انجام پروژهای برق صنعتی و اتوماسیون در خوزستان

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات
نویسندگان
۰۶مهر

دیزل ژنراتور چگونه کار می کند

سه شنبه, ۶ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۲۳ ق.ظ

دیزل ژنراتور چگونه کار می کند؟


دیزل ژنراتور اگر چه یک دستگاه  مستقل است که سوخت دیزلی را تبدیل به الکتریسیته می کند ولی در واقع  از دو جز اصلی یکی موتور الکتریکی ودیگری ژنراتور ساخته شده است که با یکدیگر کار می کنند.

موتور الکتریکی سوخت دیزلی را برای تولید حرکت ژنراتور می سوزاند و ژنراتور الکتریکی حرکت تولید شده را تبدیل به برق الکتریسیته می کند.

این دو با یک میل لنگ به هم متصل شده اند که باعث آسان شدن انتقال حرکت از موتور به ژنراتور می شود.دقیقا زمانی که میل لنگ توسط موتور می چرخد به دلیل اتصال به ژنراتور، محور اصلی ژنراتور نیز می چرخد و این حرکت با سرعت بالا باعث چرخش آهنربای درونی سیم پیچ ژنراتور شده و الکتریسیته تولید می شود.

تمامی کار توضیح داده شده دیزل ژنراتورهای مدرن بر مبنای القای الکترومغناطیس کشف شده توسط مایکل فارادی در سال 1831 می باشد.کشف فارادی این بود که جریان بالای بار الکتریکی می تواند توسط حرکت رسانای الکتریکی مانند سیمی که شامل بار الکتریکی در میدان مغناطیسی است القا شود. این حرکت تفاوت ولتاژی را بین دو انتهای سیم یا رسانای الکتریکی ایجاد می کند که در عوض باعث می شود بار الکتریکی جریان بیابد و جریان الکتریکی تولید شود.


دیزل ژنراتور ها علاوه بر دو جز اصلی شامل اجزای دیگری نیز هستند چرا که بدون این ها نمی توانند به خوبی کار کنند:

موتور

ژنراتور

مخزن سوخت ژنراتور

رگولاتور ولتاژ

سیستم خنک کننده

سیستم روغن ژنراتور

شارژ باتری

سیستم کنترل

سکوی اتصال

سیستم دود خروجی ژنراتور

دیزل ژنراتورها انواع مختلفی دارند که در اینجا چند نمونه را نام میبریم:

دیزل ژنراتور کامینز ، دیزل ژنراتور پرکینز ، دیزل ژنراتور کامینز چین، دیزل ژنراتور ولوو، دیزل ژنراتور لوول ، دیزل ژنراتور دویتس ،کانوپی و….

در مواردی بدلیل شرایط محلی استفاده از دیزل ژنراتورها مانند جلوگیری از دسترسی افراد غیرمجاز و یا آسیب های احتمالی ناشی از عوامل جوی و یا نزدیکی به مناطق مسکونی برای جلوگیری از آلودگی صوتی، بایستی از دیزل ژنراتورهای پوشش دار(Canopy) استفاده نمود. این پوشش ها براساس هدف، بایستی دارای ویژگی ها و مشخصات فنی خاصی باشند و توسط متخصصین این امر تولید شوند.

در مکان هایی مانند بیمارستان ،هتل ، مکان های تجاری، رفاهی، تفریحی، آموزشی و صدها موارد دیگر که بایستی صدای دیزل ژنراتور حداقل میزان ممکن باشد از کانوپی استفاده میشود.



گاز ژنراتور چیست؟

گاز ژنراتور دستگاهی است که با استفاده و سوخت گازی در موتور،انرژی الکتریکی را ایجاد می کند. همانند دیزل ژنراتور توان این نوع ژنراتور ها از زیر 10 کیلو ولت آمپر تا 8000 کیلو ولت آمپر قابل دسترسی می باشد.نکته مهم  در انتخاب ژنراتور گازی ،موتور آن بوده که باید بر پایه موتور گاز سوز طراحی شده باشد . اکثر موتور های دوگانه سوز یا تبدیل دیزل به گاز برای استفاده از گاز شهری مناسب نبوده و پس از مدتی مشکلات فراوانی را در قسمت موتور برای کاربر ایجاد می کند.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۷/۰۶
mohammad hossein metanat

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی